Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogólne pytanka nowego streamera :)

zielonek545

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Od kilku dni zacząłem streamować diablo3 i.. no wychodzi na to, że nawet fajnie się streamuje ;p Lagi troszke męczą, ale idzie wytrzymać z tym. Narazie streamuje bez kamerki i głosu (nie mam warunków do włączenia kamerki, a do głosu nie mam porządnego mikrofonu i szumy by były).. Dlatego zdecydowałem poprostu pokazywać obraz w tle z jakąś przyjemną muzyczką.. I pytanie do was :

- Jaką muzyke najlepiej "zapodawać" podczas streamowania? Narazie puszczałem Iron Maiden, ale doszedłem do wniosku, że ta muzyka strasznie męczy.. Spróbowałem wziąść kilka utworów od znanego streamera Guardiansboba i naprawde się nadają ;p Polecicie jakieś konkretne "żywe" utwory? :)

Drugie pytanko :

Istnieje może program w którym mógłbym sobie "pisać/coś w rodzaju czatu w czasie gry?" Noo.. np ustawiam sobie binda pod przycisk "P", naciskam to P, wklepuje tekst i na kilka sekund wklepany tekst jest pokazany na cały ekran. Jest coś takiego?

Streamuje na own3d, czy mógłbym jakimś sposobem ustawić sobie czat np w rogu ekranu?

Dziękuje wszystkim z góry za odpowiedź!

Opublikowano

Chyba dostane warna za post pod postem... a tam napisze ;p

Mam taką "wizje" zrobienia "muzyki pod klimat" gdzie będe grał ;p

Np : w akcie 1 puszcze spokojniejszą i odrobine mroczną ;p Przez następne dni poskładam jakąś muzyke, ogarne troche stream żeby lagów nie było, nie tracąc na jakości.. i sprawdze twitcha :)

Co do dwóch monitorów.. Jak będzie więcej osób gościło na streamie, to podłącze sobie telewizor i tam wyświetle czat ;p

W ciągu jakiegoś miesiąca, postaram się zmienić internet (teraz radiówka 1mega - 500uploadu, zmienie na neostrate 5 lub 10mega..)

I oczywiście coś w diablo, pofarmie troche i spróboje ufarmic lepsze eq ;p

narazie wyciągam monkiem 35kDPSU, przy 29khp, 1000resów, ponad 50% uników i koło 3-4k pancerza (bez pasywa bo nieprzyjemnie znerfiony o 50% ;/ ).

Mógłbym też streamować np : skyrima (ale wątpie by ktoś to chciał ogladac ;d) lub lola (noo.. ale nie jestem nawet na rankedach ;p sporadycznie gram).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...